Glabusovce House,

Een prachtig gelegen woonhuis midden in de natuur net buiten het dorpje Glabusovce, op het Slowaakse platteland tussen de heuvels van het zonnige zuid Slowakije.

Achter het huis, dat geschikt is voor 2 tot 7 personen, ligt een bos, waar leuke wandelingen gemaakt kunnen worden. Bij een van de wandelingen rond het huis kun je op de top van de heuvel achter het huis 360 graden kijken. Je ziet grote gedeeltes van Hongarije en Slowakije en je kijkt naar de tatra's.

 

Glabusovce House beschikt over 3 slaapkamers een woonkamer/ keuken van 50m2, een badkamer met toilet, een leuke zonnige serre en een ruime tuin 1500 die over veel privacy beschikt.

In de schaduw onder de oude notenboom is het goed vertoeven in de warme zomer dagen, 's avonds bij het kampvuur of op het terras genieten van de rust en de natuur die overweldigend aanwezig is.

Het huis is eenvoudig maar compleet ingericht en heeft o.a. een vaatwasser, een wasmachine, beschikt over internet en een tv met free to air zenders.

Buiten staan tuinstoelen, een BBQ en er is een zwembadje van ruim 3 meter doorsnede. Maar vooral van de hangmat, die tussen de appelboom en de notenboom hangt, wordt veel gebruik gemaakt. Helemaal achter in de tuin is de vuurplaats waar je in de avond vuurtje kunt stoken terwijl je naar de sterrenhemel kijkt. (Marsmellows niet vergeten!!) Of met een glaasje plaatselijke rode wijn natuurlijk.

Het huis geniet van privacy en staat midden in de natuur, herten, fazanten, vossen, wilde zwijnen, en allerlei vliegend wild is een genot om naar te kijken.

Vlak bij het huis is een stuwmeer waar in gezwommen kan worden. Ook is er een oude ruïne van een landhuis in het "centrum" van het dorp. 

 

Het is moeilijk om een passende omschrijving te maken van dit huis en woorden schieten te kort, om het gevoel te omschrijven van vakantie te vieren in dit huis.

Foto's zeggen meer dan duizend woorden, maar de woorden van onze gasten omschrijven het gevoel en de beleving uit de eerste hand en is de beste reclame.Gastenboek Glabusovce House

Wij wensen jullie een geweldige, onthaastende en lanterfanterende vakantie toe in Slowakije.